Uppdaterad:
2020-01-22
kl 08:33
Nyheter

 

Alice första kull   "Hill-kullen"

Alice har haft en kull tidigare i Kennel Moorman´s namn, "Hillkullen", med Jobeshill Iago. Det blev fem valpar då, alla röntgade och fria. De har också börjat visa sig på jaktproven och alla fem har fått sina ettor i nkl med både HP och provbäst.

Kotten, Keeper och Lira från Kennelträffen, sep-11.

Mali

 


Lira

 

 

2019:  Provsäsongen börjar bra för Åsa och hennes Lovis. Det blir ett förstapris på B-provet i Grillby. Stort Grattis!

 

2018:  Hanna med matte Åsa var först ut med start nkl i Söderköping. Det blev ett fint förstapris! Manne med husse Rodnie startar nu i elitklass och har som bäst en andraplacering på WT. Under hösten är starter på b-prov inplanerade. Detsamma gäller brorsan Sky med husse Dick, de kör också på med b-proven. Från kullen Elda/Boss har några valpar redan varit ute på prov. Lovis med matte Åsa var med på unghundsderbyt och Tyra med husse Martin har startat på b-prov. Jätteroligt att de redan är på gång!

 

Alla i kullen Elda/Ross är nu röntgade och de är alla fria, A/0.


2017:  Året börjar med att Elda får valpar, 5 tikar. Pappa är Rockdoves Top Gun, Ross. Valparna flyttar i slutet på mars till Åsa med familj i Västerås, Lennart och Lisbet i Sala, Ingemar och Ann-Marie i Karlskoga, Sara och Martin i Hjo och till Kalle i Dagstorp. I april kommer Manne med husse Rodnie tvåa på ett WT i Bromölla. I maj tar de andra ettan i öppenklass och är nu klara för elitklassen.  I slutet på maj hade vi kennelträff på Lilla Träskaten. Elda och hennes tre syrror var med plus fyra från Elda/Tito-kullen. Alla tyckte att det var en lärorik och lyckad helg. Manne och Rodnie startar även på prov i JRK. De har framgångar även där. I juni vinner Elda elitklassen på vårt KM i Älgparken. Även Gnista med matte Inger vinner elitklassen i ett KM i Lab-väst. Manne och Rodnie statar KKL på kanin på Gotland och får ett första pris. De avslutar sedan sin säsong med att göra debut på A-prov. De får ett hedrande 3:e pris. Bejla med matte Helén har blivit Viltspårchampion.

Sky med husse Dick har gjort debut i öppenklassen. De fick ett fint andrapris med jättefin domarkritik.

 

2016:

Provsäsongen har kommit igång och Hanna med matte Åsa har kommit trea på ett WT i april i Åtvidaberg. Den 1 maj vann Manne med husse Rodnie ett WT i Osby med hela 96 poäng.

I september tar Rodnie med Manne sin första etta i öppenklassen på Gotland. Elda blir godkänd på KKL efter en dags jakt i Sörmland. Elda har även tagit sin andra etta i öppenklassen. På provet i Hjo tog Martin med Vilda ett förstapris i Nkl. Nu har även Dick med Sky tagit sin etta i Nkl på provet i Järvsö. På provet i Sundsvall tog Helén med Bejla ett första pris i Nkl. Även Åsa med Hanna och Lars-Åke med Ida har startat på b-prov under hösten. Jättekul att så många i kullen kommer till start och en del av dem får även möjligheten att vara med på jakter. Flip jagar med husse Staffan och Stine rapporterar från Norge att lilla Loppa går kurs i Nosework. Härligt att hela kullen är i gång med olika aktiviteter.

2015:


Under försommaren har Rodnie med Manne varit först ut med att starta på WT med bra resultat, 90 poäng som bäst i Oskarshamn. De tränar nu för att starta på B-prov.

Helen och Bejla har startat på undhundderbyt och WT i Kybacka med bra resultat. De har även startat på B-prov och fick där en tvåa. De är anmälda till ett nytt prov i september.

Dick och Sky startade också på undhundsderbyt. Dick var så nöjd med sin hund de fortsätter nu med B-provsträning och hoppas på start till hösten.

Under juli har både Manne och Bejla startat på WT med goda resultat. Elda vann Ökl-WT i Älgparken. I augusti startade Elda på b-prov och tog ett förstapris i öppenklassen. I september startade Manne på sitt första b-prov. Det blev ett förstapris med HP. Även Sky och Bejla har under hösten startat på sina första b-prov. Jättekul att flera i kullen har kommit igång så bra!

 

2014:

Under våren var både Aska och Gnista ute och startade på WT med både vinster och andra bra placeringar som facit. Sedan har både Gnista och Aska tagit två ettor vardera i öppenklass och är nu klara för elitklass.

2013:

Under året har Marita med Sally, Anna med Lira, Björn med Keeper och Rodnie med Kotten tagit sina två öppenettor! Nu är alla från Alice's första kull klara för elit!


2012:

Moorman's Millstone Hill (Mali) och Charlotte har tagit två ettor i öppen klass i Rogaland i Norge, under helgen 24-25 mars.

 

2011:

Moorman`s Joyford Hill (Sally) med Marita Persson tog sin etta i nkl och blev provbäst.

Moorman`s Millstone Hill (Mali) med Charlotte Naess i Norge har tagit sin etta i nkl och

även Mali blev provbäst! De har även haft framgångar på WT.

Lira och Anna har blivit uppflyttade till högre i Bruks och även startat i öppenklass på WT med jättebra resultat. 

2010:

Moorman`s Linley Hill (Lira) och Anna Zingmark tog en etta i nkl och blev provbäst!

Moorman´s Keeper Hill (Keeper) och Björn Forsgren har också fått sin etta i nkl med HP!

Moorman´s Kerran Hill (Kotten) med Rodnie Hansson tog sin etta i nkl!

 

 

 

Alice andra kull "Hamik-kullen"

Nu är alla röntgade i denna kull och alla fyra är fria.

 

 

Elda

5-veckors bilder

LystraAskaGnista


Elda har somnat i matskålen!


 

 

SE(j)CH Justlike Kronprincesse Mary "Alice"      Cynhinfa Hamik "Kimmi"
HD A, ED ua, optigen PRCD: hereditärt clear, CNM clear   HD A, ED ua, optigen PRCD: clear
    2 x 1 ökl, godkänd Kkl

Kimmi beskrivs av sin matte som en väldigt vänlig och behaglig hund som är lätt att ha med sig, oavsett om man är på middag hos vänner, går på kurs eller har honom som apportör på godsjakt.

Hans goda minne och viltfinnarförmåga i kombination med att han har en härlig balans mellan att vara lättstyrd och att kunna arbeta självständigt gör honom effektiv i arbete. Han har en mjuk och lugn mun, är cool och tyst i passivitet och har bra tryck och uthållighet när han jobbar. En hund som alltid gör sitt bästa och gör det bra!


Maria hämtar Lystra

 

 

 

 

Gnista bor nu hos Inger

 

Aska bor med pappa Kimmi och några andra hundar hos Helena.